Θα ψάξουν για 250 εκ. βαρέλια πετρελαίου στην δυτική Ελλάδα

Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

platformaΔιαγωνισμός υποβολής προσφορών, για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, στις περιοχές του πατραϊκού Κόλπου, των Ιωαννίνων και του Κατακόλου, προκηρύχθηκε με την διαδικασία της Ανοιχτής Πρόσκλησης (Open Door), από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Οι τρεις περιοχές περιλαμβάνουν εκτιμώμενα αποθέματα της τάξης των 250 εκατ. βαρελιών. Αναφορικά με το θέμα ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε: «Η μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας και η ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού επιβάλλουν μία ενεργειακή πολιτική η οποία προωθεί δυναμικά την ανάπτυξη των εγχώριων πηγών ενέργειας. Με δεδομένη την κατεύθυνση ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, που έχει η Ελλάδα, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος αυτής της στρατηγικής. Με τη σημερινή προκήρυξη γίνεται άλλο ένα σημαντικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση».

Για το ίδιο θέμα ο υφυπουργός Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης, δήλωσε: «Ξεκινούμε με τον πρώτο γύρο παραχωρήσεων τριών οικοπέδων, όπως είχαμε εξαγγείλει.Μαζί με την σε εξέλιξη προκήρυξη του διαγωνισμού για τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, καθώς και με τη δημιουργία του Φορέα Έρευνας Υδρογονανθράκων που θεσμοθετήθηκε τον περασμένο Αύγουστο, καταφέραμε μέσα σε τέσσερις μήνες να καλύψουμε το κενό μιας δεκαπενταετούς απραξίας της χώρας στον τομέα αυτό.

Είμαστε βέβαιοι ότι η παρούσα προκήρυξη θα προκαλέσει το ενδιαφέρον σοβαρών εταιρειών της διεθνούς πετρελαϊκής αγοράς. Με διαφάνεια, ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και σεβασμό στο περιβάλλον θα αξιοποιήσουμε όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας».

Οι προσφορές των ενδιαφερομένων πρέπει να απευθυνθούν έως τις 3 το απόγευμα της Δευτέρας, 2 Ιουλίου 2012, στο ΥΠΕΚΑ - Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής - Διεύθυνση Πετρελαϊκής Πολιτικής. Προσφορές που θα υποβληθούν μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα δεν θα ληφθούν υπόψη στα πλαίσια της παρούσας πρόσκλησης.

http://www.iefimerida.gr...

0 σχόλια στο Θα ψάξουν για 250 εκ. βαρέλια πετρελαίου στην δυτική Ελλάδα

Δημοσίευση σχολίου