Όλι Ρεν Τα κάναμε θάλασσα σε όλη την Ευρώπη

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

renH έκθεση για τα αποτελέσματα της δημοσιονομικής πειθαρχίας που επιβλήθηκε στις απείθαρχες χώρες μετατράπηκε σε δημόσια έκθεση αυτοκριτικής.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων για θέματα οικονομίας ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών θεμάτων κ. Ολι Ρεν είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Αντιθέτως, όπως είπε, η ύφεση εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η ελληνίδα Επίτροπος κυρία Μαρία Δαμανάκη παρενέβη και σημείωσε ότι η έκθεση αποδεικνύει ότι η μονόπλευρη δημοσιονομική πειθαρχία δεν έχει θετικό αποτέλεσμα και ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι.

Πάντως το γενικότερο κλίμα για την Ελλάδα ήταν βαρύτατο. Ο Επίτροπος για θέματα Ενέργειας Γκίντερ Ετιγκερ, επέκρινε με ένταση τη χώρα μας και τα πενιχρά αποτελέσματα που παρουσιάζει σε σχέση με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να ασχολείται η Ευρώπη με μια μάλλον χαμένη υπόθεση.

Αντιστοίχως ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ Γιοχάνες Χαν επισήμανε την αδυναμία της Ελλάδας να αξιοποιήσει τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και τις διευκολύνσεις που της παρείχε η Κομισιόν σχετικά με το Ταμείο για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η κυρία Δαμανάκη αναφέρθηκε στη θετική πορεία των διαπραγματεύσεων για το PSI και στα θετικά δείγματα της προσπάθειες που γίνεται στην Ελλάδα και τα οποία πρέπει να ενισχυθούν. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο και ο Ολι Ρεν δήλωσαν την πρόθεσή τους να καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να κλείσει θετικά το PSI πριν από τη Σύνοδο Κορυφής.

Τόνισαν, μάλιστα, και σε αυτό συμφώνησαν όλοι οι παριστάμενοι ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να εγκριθεί το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα εάν δεν υπάρξει η ρητή δέσμευση των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση για την τήρηση των συμφωνιών.http://www.iefimerida.gr...

0 σχόλια στο Όλι Ρεν Τα κάναμε θάλασσα σε όλη την Ευρώπη

Δημοσίευση σχολίου