Διεκδικούμε το δικαίωμά μας στην αξιοπρέπεια

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

atoma-anapiriaΚατηγορούν την Πολιτεία για έλλειψη σοβαρότητας και σεβασμού απέναντι τους με αποτέλεσμα 4.500 άνθρωποι να έχουν αφεθεί κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού. Δεν είναι κάποια όντα άλλου πλανήτη αλλά οι συνάνθρωποί μας με αναπηρία που διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους στην αξιοπρέπεια.

Ο κ. Βαρδακαστάνης, πρόεδρος των της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κάνει λόγο για τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την έλλειψη σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τα Κέντρα Υποστήριξης Ατόμων με Βαριές Αναπηρίες.

Η θεραπεία για τα άτομα που έχουν ενηλικιωθεί και έχουν βαριές αναπηρίες, καταργείται με το άρθρο 17 του Κανονισμού του ΕΟΠΥΥ και οδηγεί στο κλείσιμο των Κέντρων Υποστήριξης των Ατόμων με Βαριές Αναπηρίες, που προσπαθούν απεγνωσμένα να επιβιώσουν και να μην βάλουν λουκέτο, εξαιτίας της κρατικής υποχρηματοδότησής τους.

Εκπρόσωποι των Κέντρων Υποστήριξης των ανάπηρων ατόμων «τρέχουν» στους διαδρόμους του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τον κ. Βαρδακαστάνη, στην προσπάθειά τους να λάβουν υπεύθυνες απαντήσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα καλύπτονται θεραπείες που παρέχουν στα άτομα με βαριές αναπηρίες.

Η Συνομοσπονδία προαναγγέλει δυναμικές κινητοποιήσεις για να προστατευτεί το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και στη ζωή των ατόμων με βαριές αναπηρίεςhttp://www.iefimerida.gr...

0 σχόλια στο Διεκδικούμε το δικαίωμά μας στην αξιοπρέπεια

Δημοσίευση σχολίου