Τα φαρμακεία Ελεύθερο ωράριο με μία απλή δήλωση του φαρμακοποιού

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

farmakaΤην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων με μία απλή δήλωση, θα επιτρέπει η τροπολογία που προστέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που αναμένεται να προκαλέσει την σφοδρή αντίδραση των φαρμακοποιών.


Ειδικότερα, σύμφωνα με την τροπολογία «φαρμακοποιοί οι οποίοι, κατόπιν επιλογής τους, εργάζονται πέραν του καθοριζομένου ωραρίου, υποχρεούνται να το δηλώσουν στους οικείους φαρμακευτικούς συλλόγους και στον αρμόδιο περιφερειάρχη. Με την υποβολή της δήλωσης, νομιμοποιείται αυτοδικαίως η πέραν του καθοριζομένου ωραρίου εργασίας, χωρίς να απαιτείται η έγκριση του οικείου φαρμακευτικού συλλόγου και της οικείας περιφέρειας».

Παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις που είχαν λάβει οι φαρμακευτικοί σύλλογοι, πως η επέκταση του ωραρίου θα γίνει μόνον με δική τους έγκριση, βλέπουν τώρα την ρύθμιση να περνάει, «παρακάμπτοντάς» τους. Με την νέα αυτή ρύθμιση, δίνεται το δικαίωμα στα φαρμακεία να επεκτείνουν το ωράριο της εργασίας τους με μια απλή δήλωση αναμένεται να οδηγήσει σε νέες κινητοποιήσεις.

Πάντως, η συγκεκριμένη διάταξη θα συμπεριληφθεί σε μια σειρά άρθρων για τα οποία το ΚΚΕ έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία και η οποία θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη.www.iefimerida.gr...

0 σχόλια στο Τα φαρμακεία Ελεύθερο ωράριο με μία απλή δήλωση του φαρμακοποιού

Δημοσίευση σχολίου