Τα παραχωρητήρια των σπιτιών διεκδικούν στη αυριανή συγκέντρωση οι δικαιούχοι του ΟΕΚ

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

oekprotestΣυγκέντρωση πραγματοποιούν την Τετάρτη 29/2/12, στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, οι δικαιούχοι του ΟΕΚ, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι, ενώ η Κυβέρνηση επεξεργάζεται λύσεις για τα δάνεια και τους Παιδικούς Σταθμούς της Εργατικής Εστίας, δεν έχει ανακοινώσει τι προτίθεται να κάνει για τα παραχωρητήρια των σπιτιών που ήδη έχουν δοθεί στους δικαιούχους.Την ίδια ώρα θα συγκεντρωθούν στις κεντρικές πλατείες των επαρχιακών πόλεων οι δικαιούχοι της επαρχίας. Από τις Αχαρνές, στη συγκέντρωση θα λάβουν μέρος δικαιούχοι από το Ολυμπιακό Χωριό και τους οικισμούς του Προφήτη Ηλία και της Αγίας Άννας. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι δικαιούχοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου. Το ψήφισμα των δικαιούχων έχει ως εξής:

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΟΕΚ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΟΕΚ ΚΑΙ ΟΕΕ. ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ
Εργαζόμενοι , άνεργοι συνταξιούχοι , νέοι και νέες, οικιστές του ΟΕΚ, απαιτούμε να ανακληθεί η απόφαση για το κλείσιμο των δύο οργανισμών. Κατεβαίνουμε όλοι στον αγώνα για να εμποδίσουμε τις καταστροφικές για τον λαό επιλογές της κυβέρνησης. Με βάση όσα προβλέπει το νέο μνημόνιο, σχεδιάζεται το κλείσιμο μεταξύ άλλων δομών κοινωνικής πρόνοιας, του ΟΕΚ και του ΟΕΕ (Εργατική Εστία). Από παροχή κοινωνικής εργατικής στέγης , κινδυνεύουμε να βρεθούμε έρμαιοι, με την παραχώρησή τους σε τράπεζες και εισπρακτικές ιδιωτικές εταιρείες. Στα πλαίσια της αντίληψης περί «δημοσιονομικής καθαρότητας» , δείχνουν ότι τους ενοχλούν ακόμα και δομές κοινωνικής πρόνοιας όπως ο Ο.Ε.Κ-ΟΕΕ , οι οποίες δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά από τις εισφορές των εργαζομένων όλης της χώρας! Οι επιλογές για κατάργηση του ΟΕΚ και ΟΕΕ είναι ένα μικρό μέρος της ολομέτωπης και βάρβαρης επίθεσης που γίνεται στα πιο βασικά, στα συγκροτημένα εδώ και δεκαετίες εργατικά, συνταξιοδοτικά και κοινωνικά δικαιώματα. Χτυπούν ακόμα και τις δημόσιες υπηρεσίες σε υγεία και παιδεία. Με συνεχή μέτρα σοκ, όπως τα τελευταία φορολογικά χαράτσια, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, καταστρέφουν την ζωή των λαϊκών οικογενειών, οδηγούν μεθοδευμένα το λαό στην πλήρη πτώχευση. Κάνουν όπλο το περιβόητο «χρέος» , για να διαλύσουν πλήρως τα εργασιακά δικαιώματα και να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους των τραπεζών και των πολυεθνικών. Επιδιώκουν να κατασχέσουν τη χώρα , να απαλλοτριώσουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, να εξασφαλίσουν φτηνή εργατική δύναμη, να διαλύσουν κάθε έννοια κοινωνικού κράτους και να οικοδομήσουν ένα υποτελές κράτος , με αποικιακό δίκαιο και επιτηρητές .Δίνουν την ίδια ώρα απλόχερα όλο και μεγαλύτερα προνόμια και κέρδη αλλά και νέα πεδία κερδοφορίας στους πλουσίους.


http://www.menidiatis.gr...

0 σχόλια στο Τα παραχωρητήρια των σπιτιών διεκδικούν στη αυριανή συγκέντρωση οι δικαιούχοι του ΟΕΚ

Δημοσίευση σχολίου