Σεισμός 8,7 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012

tsoynami-seismosΣεισμός μεγέθους 8,7 βαθμών σημειώθηκε σήμερα κοντά στην βόρεια Σουμάτρα της Ινδονησίας, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.
Η Γεωφυσική Υπηρεσία της Ινδονησίας ανέφερε αρχικά ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 8,9 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ και στη συνέχεια 8,5. Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε για τον Ινδικό Ωκεανό.


Ο σεισμός σημειώθηκε στις 2:38 μμ (τοπική ώρα) και είχε εστιακό βάθος 33 χιλιόμετρα. Το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 435 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Μπάντα Άτσεχ, πρωτεύουσας της επαρχίας Άτσεχ της Σουμάτρας.

Αρχικά και το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 8,9 βαθμούς.

Η Γεωφυσική Υπηρεσία της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι δεν έχει πληροφορίες για καταστροφές από τον σεισμό ή για άνοδο της στάθμης του νερού.

Οι αρμόδιες ινδονησιακές αρχές απέστειλαν ομάδα διασωστών στην Άτσεχ.

Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε για την Ινδονησία, την Ταϊλάνδη, την Ινδία, την Αυστραλία, τις Σεϋχέλλες, την Σομαλία, το Ομάν και την Νότια Αφρική, σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό.

Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι της Ινδίας ανακοίνωσε ότι κύματα ύψους έξι μέτρων αναμένονται σε τμήματα της ανατολικής ακτής της χώρας, ενώ μικρότερα κύματα αναμένονται στα απομακρυσμένα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ....

0 σχόλια στο Σεισμός 8,7 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Δημοσίευση σχολίου