Η Βίκυ Σταμάτη δίνει στεγνά τον (σύζυγό της) Ακη Τσοχατζόπουλο

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

tsoxatzopoulos-stamatΤην ώρα που ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος σε VIP κελί των φυλακών Κορυδαλλού -σε αυτό που ήταν ο ηγούμενος Εφραίμ- κατηγορούμενος ουσιαστικά για σύσταση εγκληματικής συμμορίας που ξέπλενε μέσω off shore εταιρειών βρώμικο χρήμα προερχόμενο από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων, αποκαλύπτεται η ανωμοτί κατάθεση της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη που στην ουσία του φορτώνει όλες τις ευθύνες.


Η κυρία Σταμάτη που αναμενεται να απολογηθεί επισήμως τις προσεχείς ημέρες ως κατηγορούμενη στη... συμμορία, τον Ιούλιο του 2011 είχε αποποιηθεί κάθε ευθύνη υποστηρίζοντας ότι η αποκλειστική και πλήρης διαχείριση της περιουσίας της γινόταν από τον σύζυγό της Ακη.

Ειδικότερα ανέφερε ότι: «Σε κάθε είδους οικονομική δραστηριότητα ή περιουσιακή διαχείριση που αφορούσε την οικογένεια που δημιούργησα με τον Απόστολο Τσοχατζόπουλο (ανεξαρτήτως του χρόνου συνάψεως γάμου) συμπεριλαμβανομένης και της αγοραπωλησίας (σ.σ. Του σπιτιού στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου) ουδεμία συμμετοχή είχα. Σε αυτό το πλαίσιο, κάθε είδους ενέργεια που σχετιζόταν με το συγκεκριμένο ακίνητο (εύρεση ακινήτου, αρχική μίσθωση, επισκευές συμφωνίες κ.λπ.) είχε αναληφθεί από τον σύζυγο μου. Για την αγορά του ακινήτου ελήφθη δάνειο διάρκειας 300 μηνών ύψους 850.000 ευρώ και προς εξασφάλιση της απαιτήσεως εγγράφηκε υποθήκη.... Ο λόγος που αγοράσθηκε στο όνομά μου και με εγγυητή τον σύζυγό μου, ήταν ο χρόνος αποπληρωμής, δηλαδή η 25ετία... Ως προς την ύπαρξη οποιωνδήποτε τραπεζικών καταθέσεων ή άλλων προϊόντων που ενδέχεται να υπήρξαν κατά το παρελθόν στο όνομά μου την διαχείριση είχε αναλάβει ο σύζυγος μου. Η αγορά του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου σε σχέση με τα εισοδήματα του συζύγου μου ήταν απολύτως δικαιολογημένη ώστε να μην είναι δυνατή η δημιουργία οποιασδήποτε απορίας τόσο σε εμάς ή σε τρίτο πρόσωπο για την δυνατότητα αγοράς του ακινήτου...»

Οι άλλοι κατηγορούμενοι που αναμένεται να απολογηθούν

Εκτός από την κυρία Βίκυ Σταμάτη, τον ανακριτή αναμένεται να επισκεφθούν τις επόμενες ημέρες ο αδελφός της Παναγιώτης Σταμάτης, η θεία της Αικατερίνη Σταμάτη, η κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου, Αρετή Τσοχατζοπούλου, η δικηγόρος Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρα, ο Νικόλαος Γεωργουλάκης, ο Παντελής Ζαχαριάδης, ο Οράτιος Μελάς, ο Κωνσταντίνος Αντωνιάδης και ο Ευτύχιος Ατσοπαρδής.

Και οι δέκα, που αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους, εμπλέκονται σύμφωνα με τη δικαιοσύνη, στη διακίνηση μαύρου χρήματος που αποτελεί πρώην δωροδοκίας, μέσω του δικτύου των offshore που είχε στηθεί «torcaso», «nobilis» και «bluebell».http://www.iefimerida.gr...

0 σχόλια στο Η Βίκυ Σταμάτη δίνει στεγνά τον (σύζυγό της) Ακη Τσοχατζόπουλο

Δημοσίευση σχολίου