Εγκαταλείπουν την Ελλάδα ακόμα και οι Αλβανοί

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

albanoi-kakabiaΚάποτε, όποιος έλεγε ότι είδε στην Ελλάδα… Αλβανούς τουρίστες τον περνούσαν για τρελό, τώρα τα καλοκαίρια έρχονται πολλοί Αλβανοί για να κάνουν τις διακοπές τους το καλοκαίρι στην Κέρκυρα, τα Σύβοτα, ακόμη και τα νησιά του Αιγαίου.


Κάποτε λέγαμε κοροϊδευτικά ότι δε θα γίνουμε ποτέ Αλβανία, αλλά πλέον ακόμη και οι Αλβανοί μας κοροϊδεύουν και μας εγκαταλείπουν.
Μέχρι πριν από λίγα χρόνια οι Αλβανοί, Βορειοηπειρώτες ή όχι, είχαν πλημμυρίσει την Ελλάδα. Σε πολλές δουλειές δεν εύρισκες Έλληνα ενώ σε διάφορα σχολεία τα μισά και παραπάνω παιδιά δεν ήταν Ελληνόπουλα.

Τώρα, όλα αυτά είναι παρελθόν. Οι Αλβανοί μας γύρισαν την πλάτη λόγω οικονομικής κρίσης. Δούλεψαν, έβγαλαν λεφτά και τα μεταφέρουν στη χώρα τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, σε τρεις μήνες έφυγαν από την Ελλάδα πάνω από 500 εκατ. ευρώ με προορισμό τη γειτονική χώρα. Παράλληλα, εκτιμάται ότι από τους 600.000 Αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα, περισσότεροι από τους μισούς έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους με γερό κομπόδεμα.

Το αποδεικνύει αυτό η κατασκευαστική έκρηξη σε πολλές αλβανικές πόλεις.

Κτίζουν σπίτια, αγοράζουν αυτοκίνητα, γενικώς συμπεριφέρονται όπως οι Έλληνες όταν επέστρεφαν από τις χώρες που είχαν μεταναστεύσει.

Τα σχολεία, μειονοτικά ή όχι ξαναγέμισαν από μαθητές που επιστρέφουν στην Αλβανία με τους γονείς τους. Κάποιοι από αυτούς γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα.

Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ έχουν φύγει από τη χώρα μας και έχουν κατατεθεί σε αλβανικές τράπεζες. Πρόκειται για το κομπόδεμα των μεταναστών που βλέπουν ότι η Ελλάδα δεν έχει δουλειές, δεν έχει ανάπτυξη, κινδυνεύει με χρεοκοπία και σπεύσουν να φύγουν. Άλλωστε, με τα λεφτά που έβγαλαν εδώ στη χώρα τους είναι βασιλιάδες.

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες Έλληνες γίνονται μετανάστες, όχι μόνο σε προηγμένες χώρες αλλά και σε υπανάπτυκτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι τους τελευταίους μήνες περισσότεροι από 3.500 Έλληνες πήγαν να κάνουν εμβόλια γιατί ήθελαν να μεταναστεύσουν στην Ινδία, το Πακιστάν και τη Νιγηρία.

Το συμπέρασμα: Οι Αλβανοί επέστρεψαν στις πατρίδες τους και ζουν σαν… Έλληνες με τα λεφτά που έβγαλαν εδώ.


http://www.antinews.gr...

0 σχόλια στο Εγκαταλείπουν την Ελλάδα ακόμα και οι Αλβανοί

Δημοσίευση σχολίου